APPLE “spaceship” headquarter campus

The relocation of Apple’s flagship headquarters from Cupertino’s Infinity Loop to a grassy 150 acres has been the talk of Silicon Valley. Freshly released details include the commission of United Kingdom architects Foster + Partners in tandem with ARUP North America and Kier & Wright, a local civil engineering firm that counts the likes of eBay and Nvidia as clients.

 

The circular design was implemented by Apple themselves: an absolutely curved infrastructure void of straight angled glass with a courtyard situated in its core; cited as both to enhance campus security and internal circulations. The 2.8 million square feet on which it is situated on includes an office and R&D facilities for up to 13,000 employees, a 1,000 seat auditorium, fitness center, research facilities, central plant, and underground parking.

 

Perhaps Apple’s greatest achievement comes from its environmental endeavors through generating its own electricity via an on-site Central Plant, open green spaces for employee enjoyment, and “to exceed sustainability goals through integrated design and development”.

Blueprints and mock-ups assume the project is approaching an impending green light per city approval and slated for an opening as soon as 2015.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: